Boss BB-1X Bass Driver Boss BB-1X Bass Driver Boss BB-1X Bass Driver
Boss BB-1X Bass Driver Boss BB-1X Bass Driver Boss BB-1X Bass Driver
Boss BB-1X Bass Driver
Boss BB-1X Bass Driver
ā‚¬Ā 169,00
Prijs per stuk

Voorraad :

Dit product is niet uit voorraad leverbaar
Aantal: 
Bestellen
 

De Moderne Oplossing voor de Moderne Bassist

De BOSS BB-1X Bass Driver is een hoogwaardige effectpedaal die ontworpen werd om je basklank vet en pittig te maken. De BB-1X is veel meer dan een standaard compact baspedaal. Hij gedraagt zich als een voorversterker (pre-amp): een cruciaal ingrediƫnt om een kwaliteitsklank te kunnen creƫren. Hij registreert de essentie en de subtiele nuances van je bas, versterker en speelstijl Ʃn benadrukt de beste karakteristieken ervan.

De BB-1X is veel meer dan een standaard compact baspedaal. Hij gedraagt zich als een voorversterker (pre-amp): een cruciaal ingrediƫnt om een kwaliteitsklank te kunnen creƫren. Hij registreert de essentie en de subtiele nuances van je bas, versterker en speelstijl Ʃn benadrukt de beste karakteristieken ervan. Door gebruik te maken van de nieuwste MDP-technologie van BOSS, is de BB-1X in staat om een brede waaier superieure sounds te leveren; van natuurlijke cleane tonen, tot stevige distortion. Hij past zich aan en reageert op eender welke speelstijl of klankregister, maar verliest nooit de body en de basisklank van je instrument. De natuurlijk klinkende distortion van de BB-1X behoudt tot in de kleinste details de hoge definitie en de dynamiek van je sound.

Low-, High- en Drive-knoppen voorzien een extreem breed scala aan klankcreatie-opties. Die bedieningsknoppen geven niet alleen extra vorm aan de geluidsfrequenties, maar veranderen eveneens de karakteristieken van je klank. De Line Out-jack van de BB-1X gaat veel verder dan een standaard DI-uitgang. Hij kan je nieuwe en verbeterde klank rechtstreeks (direct) naar het grote publiek brengen via een PA-systeem. De '1X' in de naam van de BB-1X staat voor de premiumlook, de geweldige sound en de natuurlijke feel van het pedaal. Of je nu je standaardklank wilt definiƫren of je sound wat extra pit wilt geven voor solosessies: de BB-1X Bass Drive is een must-have voor Ʃlke moderne bassist.

  • Vette, pittige sound die de originele klank en de responsiviteit van je bas en versterker stimuleert
  • Beschikt over de laatste nieuwe BOSS-distortion, die zich aanpast aan elk register en nimmer je lage tonen dempt
  • Blend-knop maakt het mogelijk om het directe signaal te mixen met het effectsignaal
  • Onafhankelijke Low- en High-knoppen voor ultrabrede klankaanpassingen
  • Twee output jacks: een normale uitgang voor een basversterker en een Line Out voor een gebalanceerde rechtstreekse verbinding met een PA-systeem of een recorder
  • De Line Out-jack levert een moderne en uitgebreide directe sound die nieuwe karakteristieken in je klank naar boven haalt
  • Het nieuwst lid van de Special Edition X-reeks BOSS compact-pedalen, beschikt over een premiumlook, een geweldige sound en een natuurlijke feel

Bass Driver

- Nominaal Ingangsniveau
-20 dBu

- Ingangsimpedantie
1 M ohm

- Nominaal Uitgangsniveau
OUTPUT jack: -20 dBu
LINE OUT jack: -20 dBu

- Uitgangsimpedantie
OUTPUT jack: 1 k ohm
LINE OUT jack: 600 ohm

- Aanbevolen lastimpedantie
OUTPUT jack: 10 k ohm of meer
LINE OUT jack: 600 ohm of meer

- Bedieningselementen
Pedaalschakelaar
LEVEL-knop
BLEND-knop
LOW-knop
HIGH-knop
DRIVE-knop

- Indicator
CHECK-indicator (Dient ook als batterij-indicator)

- Connectors
INPUT jack
OUTPUT jack
LINE OUT jack (1/4-inch TRS-jack)
AC adaptor jack (DC 9 V)

- Stroomvoorziening
Alkalinebatterij (9V, 6LR61) of Koolstof-zink batterij (9V, 6F22)
AC-adapter (apart verkocht)

- Stroomverbruik
54 mA

- Verwachte levensduur van batterij bij continu gebruik (Deze cijfers variƫren naargelang de gebruiksomstandigheden.):
Alkaline: ONgeveer 6 uur

- Afmetingen
73 (B) x 129 (D) x 59 (H) mm

- Gewicht (inclusief batterij)
450 g


- Accessoires
Handleiding
Leaflet ("USING THE UNIT SAFELY," "IMPORTANT NOTE," en "Information")
Alkalinebatterij (9V, 6LR61)

- Optie (apart verkocht)
AC-adapter (PSA-serie)

* 0 dBu = 0.775 Vrms
Ā 


Veel Meer dan een Normaal Bas-effectpedaal

Laat je niet op het verkeerde been zetten door het uiterlijk van de BB-1X: dit is gƩƩn doordeweeks compact effectpedaal. In plaats van een standaard bas-effectpedaal, dat occasioneel gebruikt wordt voor muzikale passages en solos, functioneert de BB-1X eerder als een pre-amp Ʃn een DI die je volledige sound versterkt en verfijnt.

Veel pre-amps kleuren je sound of veranderen drastisch het klankkarakter van je instrument. De BB-1X is anders. Hij benadrukt en versterkt de natuurlijke kenmerken van je bas en versterker, evenals de nuances van je speelstijl. Eenvoudig gezegd: de BB-1X Bass Driver maakt je 'normale' klank nog een flink stuk beter!

Eindeloze Mogelijkheden voor het Creƫren van je Basisklank

Alle bassisten zijn bezorgd over de body, punch en andere fundamentele elementen van hun sound. Ze hebben een brede waaier aanpassingsmogelijkheden nodig om hun basisklank te bekomen. En daarin excelleert de BB-1X pas Ć©cht. Met onze nieuwste technologie heb je eindeloze mogelijkheden voor het produceren van een gepolijste, professionele sound. In combinatie met High- en Low-toonknoppen zorgt de Blend-knop voor een uitzonderlijke uitbalancering van je klank. Zo is het mogelijk om de sound volledig op je persoonlijke wensen en voorkeuren af te stemmen.

De Sound van de BB-1X Sound Is geen goedkoop Trucje

Om een punchy sound te bekomen met conventionele baspedalen, wordt het frequentiebereik meestal versmalt, waardoor de klank enigszins onnatuurlijk klinkt. Daarbij worden ook vaak de lage tonen gedempt wanneer je een transparante distortieklank met hoge definitie tracht te bekomen. Naarmate het distortieniveau verhoogd wordt, vermindert het dynamische bereik, waardoor je muzikale expressiviteit belemmerd wordt.

Dankzij de geavanceerde BOSS-technologie is de BB-1X in staat om realtime de bassignalen in verschillende dimensies te analyseren. Een enorme hoeveelheid processing is afhankelijk van hoe je de muziek speelt en fraseert op je instrument, met welke dynamiek dat gebeurt, en nog veel meer. Dat zorgt voor een brede reeks mogelijkheden om je klank mee uit te breiden en vorm te geven, zonder daarbij de fundamentele toon van je instrument en versterker te veranderen of verliezen.

Speciaal Ontworpen Line Out-jack voor een Indrukwekkende Directe Sound

Op het podium wordt het bassignaal via een DI-box meestal opgesplitst in twee afzonderlijke uitgangen. EƩn uitgang vertrekt naar je basversterker, terwijl een tweede output rechtstreeks de PA-installatie voedt. De BB-1X beschikt over een gebalanceerde Line Out-jack, die als een DI functioneert wanneer het nodig is. Maar vergis je niet: dit is gƩƩn doordeweekse lijnuitgang! BOSS heeft hem speciaal ontworpen voor een superieure sound.

De signatuurklank die je met je versterker op het podium gecreƫerd hebt, en de DI-klank die aan het publiek gepresenteerd wordt, kunnen onderling heel verschillend zijn. Dat komt omdat de grootste focus van een PA-geluidstechnicus op het uitbalanceren van de sound van de volledige band ligt. Na veel topbassisten en professionele PA-technici geconsulteerd te hebben, verwerkte BOSS zorgvuldig een aantal van hun suggesties. Dat resulteert in de unieke klankverbeteringen die de Line Out van de BB-1X in petto heeft.

De body en basisklank die door de Line Out van de BB-1X geproduceerd worden, zijn niet het resultaat van het eenvoudigweg boosten van de lage tonen, die trouwens voor een ongebalanceerde bandmix via de PA kunnen zorgen. Neen, de speciale afstemming van de uitgang zorgt voor een uitzonderlijk uitgebalanceerde sound, en dat over het volledige frequentiespectrum. Daarbij gaat er niets van de body, punch en aanwezigheid van je individuele klank verloren.

Dankzij je vrienden bij BOSS krijg je met de BB-1X het beste van twee werelden: een uitgang naar je versterker voor het podiumgeluid waar je gek op bent, plus een afzonderlijke DI die een geoptimaliseerde klank naar de PA-technicus stuurt, voor een zaalklank waar je blindelings op kunt vertrouwen.