Roland AC-40 Compact Stereo Acoustic Amplifier Roland AC-40 Compact Stereo Acoustic Amplifier Roland AC-40 Compact Stereo Acoustic Amplifier
Roland AC-40 Compact Stereo Acoustic Amplifier Roland AC-40 Compact Stereo Acoustic Amplifier Roland AC-40 Compact Stereo Acoustic Amplifier
Roland AC-40 Compact Stereo Acoustic Amplifier
Roland AC-40 Compact Stereo Acoustic Amplifier

Standaard levertijd

Leverbaar in 2 a 3 dagen

€ 369,00
Prijs per stuk

Voorraad :

Aantal: 
Bestellen
 

Acoustic Chorus-gitaarversterker


Compacte stereoversterker voor akoestische gitaar en zang

Gitaristen en singer/songwriters hebben in de regel een mobiele setup nodig om zo vaak mogelijk te kunnen optreden. Met de AC-40 beschik je over een betaalbare oplossing voor akoestische gitaar en zang, uiteraard in stereo. Zoals alle versterkers van Rolands Acoustic Chorus-serie biedt hij een “cleane” en vooral natuurlijke sound en twee kanalen: één voor gitaar en een tweede voor een microfoon. De interne digitale effecten (galm en de onovertroffen Roland-chorus) zijn stereo uitgevoerd en de anti-feedbackfunctie voorkomt rondzingen, zodat je nooit voor onoverkomelijke problemen komt te staan. De lichte en desondanks oerstevige AC-40 is gewoon de perfecte amp voor singer/songwriters, die niet onopgemerkt willen blijven.

  • Krachtige, maar lichte stereoversterker met een natuurlijke akoestische sound.
  • 2 speciaal ontwikkelde 6,5”-luidsprekers, die lekker hard kunnen gaan en altijd even perfect klinken.
  • Chorus- en reverbeffect (beide stereo) voor een warm en vol geluid.
  • Twee kanalen: GUITAR (6,35mm-ingang) en MIC/LINE (XLR/TRS-ingang), beide met 3-bands toonregeling en aparte effectregelaars.
  • AUX IN met volumeregelaar voor MP3-spelers e.d.
  • LINE OUT-connector (mono/stereo) voor de verbinding met de PA of een recorder.
  • Automatische anti-feedbackfunctie.
     

Rated Power Output
35 W (17.5 W + 17.5 W)
Nominal Input Level (1 kHz)
GUITAR CHANNEL: -10 dBu
MIC/LINE CHANNEL: -50 dBu/-20 dBu
AUX IN: -10 dBu
Nominal Output Level (1 kHz)
LINE OUT: -10 dBu
Speakers
16 cm (6.5 inches) x 2
Controls

VOLUME knob
BASS knob
MIDDLE knob
TREBLE knob
CHORUS switch (OFF, SPACE, WIDE)
REVERB knob


VOLUME knob
BASS knob
MIDDLE knob
TREBLE knob
CHORUS switch (OFF, SPACE, WIDE)
REVERB knob


ON/OFF switch


LEVEL knob

MASTER knob
POWER switch
Indicator
POWER
Connectors
GUITAR CHANNEL INPUT jack: 1/4" phone type
MIC/LINE CHANNEL INPUT jack: XLR type, 1/4" TRS phone type
AUX IN jack: Stereo miniature phone type
LINE OUT (L/MONO, R) jacks: 1/4" phone type
PHONES jack: Stereo miniature phone type
FOOT SW jack: 1/4" TRS phone type
DC IN jack
Power Supply
AC Adaptor
Current Draw
480 mA
Accessories
Owner's Manual
AC Adaptor
Power Cord
Options (sold separately)
Footswitch: BOSS FS-5U, BOSS FS-6
Connection Cable: PCS-31L
Size and Weight
Width
362 mm
14-5/16 inches
Depth
241 mm
9-1/2 inches
Height
265 mm
10-7/16 inches
Weight
5.3 kg
11 lbs. 11 oz.
 
* 0 dBu = 0.775 Vrms

Natuurlijke akoestische sound en stereo-effecten

De AC-40 ligt helemaal in het verlengde van de Acoustic Chorus-versterkerserie en staat dus borg voor een perfect natuurlijke versterking van een akoestische gitaar, zang of een ander akoestisch instrument. Zoals alle AC-telgen is hij voorzien van een stereo-uitgang, twee luidsprekers evenals een reverb- en een chorus-effect (beide stereo). Deze aanpak levert een heerlijk diep en breed geluid op dat met een monoversterker gewoon onmogelijk is.

Grootse sound in een compacte behuizing

Met een gewicht van maar 5,3kg is de AC-40 de perfecte versterker voor onderweg. Ondanks zijn compacte afmetingen kan hij behoorlijk wat mooie herrie maken en voldoet hij dus zonder meer voor optredens in clubs, restaurants en andere kleinschalige gelegenheden. Met zijn ingebouwde kantelstand kan hij zelfs schuin worden opgesteld, wat vaak een betere geluidsprojectie oplevert. Dankzij deze voorziening kan de AC-40 bovendien als monitor fungeren, wanneer je optredens grootschaliger worden.

Twee kanalen

Dat de AC-40 speciaal voor live-toepassingen werd ontwikkeld, blijkt o.m. uit de aanwezigheid van twee gescheiden kanalen: enerzijds een GUITAR-kanaal met 6,35mm-jack en anderzijds een MIC/LINE-kanaal met een gecombineerde XLR/TRS-aansluiting voor een microfoon of een signaalbron met lijnniveau. Zelfs wie niet zingt, is hiermee geholpen, omdat je de twee kanalen ook voor het gebruik van twee verschillende pickups c.q. een pickup en een instrumentmicrofoon kunt gebruiken. Beide kanalen zijn voorzien van een 3-bands toonregeling en regelaars voor het chorus- en galmniveau.

Anti-feedbacksysteem

Vaak hebben performers live te kampen met rondzingen (alias feedback), met name op plaatsen waar de versterker om plaatsredenen te dicht bij de microfoon en/of het instrument moet staan. Vandaar de anti-feedbackfunctie van de AC-40, die automatisch de nodige maatregelen treft om rondzingen tegen te gaan. Zo word je tijdens je optredens nooit meer op het verkeerde been gezet door een technische storing, die de hele sfeer naar de maan helpt.

Nog meer handige voorzieningen

Op het achterpaneel van de AC-40 vind je talrijke aansluitingen voor de meest uiteenlopende toepassingen. Op de AUX IN-connector (stereo) kun je bv. een MP3-speler aansluiten. Het volume van dat signaal kan apart worden ingesteld. De LINE OUT-aansluitingen zijn bedoeld voor de directe verbinding met de PA of een recording/audio-interface (in de studio). Wanneer je een hoofdtelefoon op de PHONES-connector aansluit, worden de luidsprekers uitgeschakeld, zodat je bv. thuis niemand stoort tijdens je voorbereiding. De Chorus- en Reverbeffecten kan je met footswitches in-/uitschakelen.